Tiukan paikan tullen sammakosta kannattaa ottaa oppia! Muista myös huumori!! Se on resurssi, arvo ja hyvä arvojen kasvualusta, jota ilman muut arvot eivät edes toimi kunnolla.

Jukka Järvelä

7.  Pianisti Arthur Rubinstein eli 95 vuotiaaksi ja esiintyi vielä lähes 90 vuotiaana. Eräässä haastattelussa, toimittajan kysyessä miltä tuntui elää ja esiintyä vielä näin vanhana, hän vastasi: "Aivan hyvältä... varsinkin kun ajattelee sitä toista vaihtoehtoa".

Nainen kertoi lääkärille:

- Haluan, että minut steriloidaan.

- Mutta miksi rouva Virtanen, olettehan jo 77 vuoden ikäinen?

- En tahdo lisää lapsenlapsia

Suomen Muistiasiantuntijoiden Memo 2/2014/Kolumnissa Omaiset  

6. Raimo Sulkavan kevennys

Opettajalta kysyttiin, eikö hän koskaan  masentunut, vaikka hänen ponnistelunsa näyttivät tuottavan vain vähän tulosta. Silloin opettaja kertoi tarinan etanasta, hoka kylmänä ja tuulisena varhaiskevään päivänä alkoi kiivetä kirsikkapuuhun.

Naapuripuun  varpuset nauroivat hilpeästi etanan kustannuksella. Lopulta yksi niistä lensi sen luo ja sanoi:

"Hei tyhmeliini, etkö tiedä, että tässä puussa ei ole kirsikoita?".

Pikku otus ei pysähtynyt vastatessaan:

"Kyllä siinä sitten on, kun pääsen ylös asti."

Anthony de Mello: Yhden minuutin filosofiaa

5. Jos ponnistelusi tuottavat  vain vähän tulosta

Edisonilla oli laboratorio myös kotona, jotta hänen oli helpompi jatkaa työskentelyään  iltaisin ja öisin. Myöhään eräänä iltana (22.10.1879) hänen taas tehdessä hehkulamppukokeiluja hänen käyttämänsä hiililanka alkoi hehkua ja hehku valaisi huonetta.  Vaimo oli makuuhuoneessa sängyssä ja suunnattoman innostuksen vallassa Thomas ryntäsi makuuhuoneen ovelle ja huusi: ”Hei kulta, nyt tuli valo!” Vaimo käänsi kylkeä ja huikkasi takaisin: ”Kuule kulta, sammuta valo ja tule nukkumaan!”

4. Thomas Edison (1847-1931) keksi hehkulampun. Hän teki pitkään erilaisia kokeiluja. Tänä aikana mm. hänen laboratorionsa tuhoutui tulipalossa. Edisonin positiivisuutta kuvaa se, että hän totesi tulipalon jälkeen vain, että siinä menivät myös kaikki epäonnistuneet kokeilut, joita oli paljon enemmän kuin onnistuneita.


3. Lyhyin tuntemani verotarkastus tapahtui näin:

Minulle soitettiin etukäteen, että kello yhdeksältä tulee verotarkastaja.
Tarkastettavalla yrityksellä oli muistaakseni kolme, vai oliko sillä peräti viisi tositetta.
Yhdeksältä aamulla soitti verotarkastaja ovikelloa.
Päästin hänet kunnioittavasti toimistoomme sisälle.
"Ai tuossa on se mappi. Onko teillä aspiriiniä?"
Annoin hänelle pari kolme aspiriinitabletteja.
Sitten hän lähti ulos ja hävisi.
Kahdentoista maissa hän palasi ja ilmoitti että tarkastus oli nyt tehty, eikä hänellä ollut mitään huomautettavaa.
Myöhemmin kävi ilmi, että tarkastaja oli lopettamassa verohallinnon palveluksessa ja että kaverit olivat tarjonneet hänelle melko kosteat läksiäiset edellisenä illalla.

Johan Kock/Espoon työväenopiston harmonikkaryhmä


1. Mannerheim ylennettiin v. 1933 sotamarsalkaksi. Mannerheimein täyttäessä 75 vuotta vuonna 1942 Eduskunta myönsi hänelle Suomen Marsalkan arvonimen. Koska kyseessä oli arvonimi eikä sotilasarvo, siitä tuli aikanaan Mikkelin päämajaan arvonimen mukainen suuri lasku. Kenraali Airo ihmetteli laskua eikä oikein tiennyt, mistä niin suuren laskun voisi maksaa. Hän meni Mannerheimin huoneeseen ja näytti laskua hänelle. Mannerheim katsoi aikansa laskua ja tuhahti viimein: "Oli se hyvä, etteivät tehneet isompaa herraa."   
Olli Puntila RUK:n kurssi 120:n juhlapuheessa
  2. Aikoinaan Tony Halme ja Matti Nykänen istuivat kapakassa. Tony kysyi Matilta, kumman taudin Matti valitsisi: Parkinsonin vai Alzheimerin?
Matti vastasi: Parkinsonin, mieluummin juon puoli olutlasillista kuin unohdan koko lasin.
Tuula Rokka, omaishoitaja sekä Aino ja Reino – näytelmän (Oulun  kaupunginteatteri) runojen kirjoittaja

Positiivista huumoria&opetusta